Sportveld aanleggen

Je kent dat gevoel wel, het gevoel dat er meer mogelijk is dan dat je nu voor je ziet. Dat alle deuren gesloten lijken om de droom die je hebt te verwezenlijken. Je staat met je rug tegen de muur, er is geen uitweg. Geef je je droom op? Laat je je uit het veld slaan? Dat zeker niet, want de droom die je hebt, heeft hier nu juist mee te maken. Je wilt namelijk voor de buurt waarin je woont een prachtig sportveld aanleggen. De jeugd vraagt er al zo lang naar en jij als buurthuiscoördinator wil zo graag deze wens in vervulling laten gaan. Maar hoe krijg je die financiering rond? Het is maar een simpel buurthuis met een klein budget. In eerste instantie is zo'n veld dus een utopie.

Sportveld aanleggen: een wonder

Je bent echter een aanhouder en het spreekwoord de aanhouder wint, is als het ware met jou in het achterhoofd bedacht. Als er iemand vasthoudt aan droom dan ben jij het wel. Het is ook geen droom waarbij jij als persoon centraal staat, het is een droom die volledig ten goede komt aan je buurt, de jeugd en eigenlijk aan alle mensen die er maar van willen genieten. Andere mensen in jouw plaats hadden de zoektocht naar middelen allang opgegeven maar jij bent een pitbull, jij laat niet los totdat je je droom bereikt hebt, hoe moeilijk de weg ernaartoe ook lijkt. Je hebt bijna de hele wereld willen overtuigen van de noodzaak van dit sportveld voor het imago van de buurt en voor de ontwikkeling van haar inwoners. Van overheidsorganen tot de grootste multinationals in het bedrijfsleven, allemaal zijn ze op de hoogte gebracht van die grote ambitie, die hunkering om jouw omgeving te geven waar het recht op heeft. En gelukkig, je inspanningen zijn niet tevergeefs geweest. Want de dag waar je zo op zat te wachten is eindelijk aangebroken. Je zat al bijna hopeloos in je kantoor om nog eens te kijken welke optie je nog niet had uitgeprobeerd. En toen kwam het verlossende telefoontje. Een steenrijke ondernemer had je plan op social media voorbij zien komen en was erdoor gefascineerd. Hij zag dat hij te maken had met een oprechte wens om andere mensen iets te bieden waar ze al zolang naar verlangen. Dus besloot deze filantroop de telefoon op te pakken en jou persoonlijk te bellen om je te vertellen dat hij dit illustere project helemaal gaat betalen, van de eerste aanleg tot de laatste borrel op het inwijdingsfeest. Het sportveld laten aanleggen door Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek kan beginnen!Tags:
425 Woorden

Over ons

Sport in al zijn facetten Hoi ik ben Gaël en als het op sport aankomt weet ik heel wat. Ik volg namelijk een cursus buurtsportwerker en ik weet bijna alles in verband met sporten organiseren begeleiden en natuurlijk ook de theorie. In verband met de spieren pezen botten en alles wat aan en bij het lichaam hoort. Maar goed om nu eens te beginnen over de sportrecreatie. In mijn ogen zijn de beste sportrecreatie ruimte's, ruimte's waar je veel plaats hebt en er moet natuurlijk ook een goede verluchting zijn voor je zuurstof. Er moet genoeg plaats zijn en de nodige materialen moeten aanwezig zijn. Als laatste maar zeker niet onbelangrijk moet er ook een goede akoestiek in de ruimte zijn. Lees er meer over op mijn blog.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Tweedehands caravan
20 februari 2019
Tweedehands caravan Vind je het heerlijk om naar de camping te gaan, maar vind je het te duur om steeds een stacaravan te huren? Wellicht is een eigen

Sportveld aanleggen
24 april 2018
Je kent dat gevoel wel, het gevoel dat er meer mogelijk is dan dat je nu voor je ziet. Dat alle deuren gesloten lijken om de droom die je hebt te verw

HPRC Case, de onverwoestbare koffer
7 december 2017
Of je nu een hobby beoefend waarbij je werkt met gevoelig apparatuur, zoals bijvoorbeeld fotografeer apparatuur, of een beroep heeft, waarmee je regel